Moj mali dnevnik

za djecu od 6 do 10 godina

Moj mali dnevnik je puno više od bilježenja svakodnevnih događaja.

On je alat koji potiče vaše dijete da razmišlja o svakodnevici, osjećajima i vježba zahvalnost za velike i male stvari u životu. Vama služi kao most koji vam pomaže da s djetetom stvorite duboku emocionalnu vezu i odnos pun ljubavi i razumijevanja.

Ako vam je važno da vaše dijete odraste u empatičnu, emocionalno toplu i pozitivnu osobu, u tome vam može pomoći Moj mali dnevnik.

Što se sve nalazi u Mojem malom dnevniku

Sadržaj u dnevniku pomno je osmišljen kako bi bio prilagođen djeci od 6 do 10 godina.

Na stranicama dnevnika pronaći ćete:

Dnevnu rečenicu. Mudre i inspirativne rečenice koje mogu pomoći vašem djetetu da pozitivno misli o sebi. O rečenici možete zajedno razgovarati i dodatno objasniti djetetu kako je može primijeniti svakog dana. 

Pitanja koja se odnosi na svakodnevicu. U ovom se dijelu dijete može prisjetiti što mu se danas dogodilo, što je radilo, što ga je usrećilo. Idealan trenutak da porazgovarate o događajima i uvijek budete u tijeku.

Emojije koji oslikavaju najčešće osjećaje. Dijete može zaokružiti one koji opisuju kako se danas osjećalo. Ili još bolje – nacrtati neke svoje!

Izazove, pitanja i male popise koji potiču vaše dijete na dobre promjene i razvijanje pozitivnih i kvalitetnih navika.

Kreativne vježbice koje razvijaju emocionalnu pismenost. U dnevniku se nalazi 10 jednostavnih vježbi koje je recenzirao dječji integrativni psihoterapeut. Vama će pružiti dodatan uvid u emocionalni svijet vašeg sina ili kćeri.

“Primivši Spomenar u ruke, nasmiješila sam se i dobrano zasuzila, od dragosti naravno, jer sam vizualizirala i osjetila što to zapravo znači imati spomenar koji će ispuniti dvije bake. Naše bake imaju godina i svaki njihov odgovor i sjećanje bit će tu zauvijek upisano, a mi ćemo se uvijek moći vratiti i čitati trag koji su nam ostavile. I bakama se Spomenar jako sviđa. I one su ga s osmijehom i suzom otvarale. I još ga polako i s uživanjem ispunjavaju.”

Matilda M.

Zašto je Moj mali dnevnik dobar za vaše dijete?

Svako dijete ima bogat unutarnji svijet snova, osjećaja i mašte koji tek trebate istražiti. Moj mali dnevnik je poput prijatelj koji uvijek sluša i u kojem dijete može zapisati svoje misli. Uz pomoć ovog dnevnika dijete može:

Dnevne rečenice koje potiču pozitivan odnos prema sebi bit će dobar temelj za jačanje djetetova samopouzdanja.

Zaokruživanje emojija, koji pokazuje kako se danas osjećalo, pomoći će djetetu da bolje shvati svoje osjećaje. Vi mu možete pomoći kako se s njima nositi.

Mali podsjetnici na lijepe trenutke tijekom dana naučit će dijete da uživa u malim i velikim radostima koje život pruža.

S pomoću kreativnih vježbica dijete će tijekom vremena razviti sposobnost razumijevanja osjećaja drugih. Ali i vlastitih!

Pišući, crtajući i izražavajući se, dijete stječe vještine koje su važne za njegov razvoj. 

S dnevnim rečenicama, različitim vježbicama, dijete obogaćuje svoj vokabular i uči kako se izražavati.

Ovaj dnevnik pruža savršenu priliku za zajedničko provođenje vremena. Istražujte djetetove misli, osjećaje i doživljaje i stvarajte lijepe uspomene.

Zašto su roditelji najvažniji sastojak Mojeg malog dnevnika

Dragi mame i tate, kao i uvijek – vi imate važnu ulogu. Moj mali dnevnik nije namijenjen samo vašem djetetu, nego i vama. Odvojite dragocjeno vrijeme i s djetetom ispunjavajte dnevnik – neka vam to bude još jedna prilika u danu da se smijete, učite i produbljujete svoju emocionalnu povezanost.

Ako se pitate kako uključiti dnevnik u svakodnevicu, evo prijedloga:

❤️ Uvedite naviku ispunjavanja dnevnika: Postavite određeno vrijeme svakog dana, recimo prije spavanja, kada ćete zajedno s djetetom pisati dnevnik.

❤️ Budite vodič: Dopustite djetetu da kroz dnevnik slobodno istražuje svoje misli. Postavljajte inspirativna pitanja koja će potaknuti djetetovu maštovitost i osjećaje. Objasnite mu ono što mu nije jasno.

❤️ Dijelite iskustva: Pokažite svojem djetetu vlastiti dnevnik ili bilježnicu u kojoj zapisujete misli i doživljaje. Vaša predanost može nadahnuti dijete da slijedi vaš primjer.

Zašto je Moj mali dnevnik dobar za vaše dijete?

Svako dijete ima bogat unutarnji svijet snova, osjećaja i mašte koji tek trebate istražiti. Moj mali dnevnik je poput prijatelj koji uvijek sluša i u kojem dijete može zapisati svoje misli. Uz pomoć ovog dnevnika dijete može:

Mi vjerujemo da djed zaslužuje poseban znak pažnje bez obzira na datum ili prigodu. Uostalom, trebat će mu neko vrijeme da odgovori na sva pitanja u spomenaru, stoga što prije počne, prije će završiti.

Ovaj jedinstveni spomenar bit će riznica njegovih dragocjenih uspomena, a vi ćete imati sve na jednome mjestu. Stoga iznenadite djeda ovim divnim darom. Sigurno će ga razveseliti, a njegove uspomene obogatit će vašu obiteljsku povijest.

Ako ste djed koji čita ovaj tekst – zašto ne biste sebi priuštili ovaj spomenar? Zabilježite svoje avanture iz djetinjstva, obiteljske trenutke i ostale dragocjenosti. Ili pak proslijedite ovu poveznicu nekom članu obitelji 😉 i dajte mu do znanja što biste doista voljeli imati!

Mali poklon za vas!
10% popusta na prvu kupnju

Pretplatite se na naš newsletter jer dobivate kôd za dodatnih 10% popusta!

Kako se služiti spomenarom?

Djedovim se spomenarom možete služiti na nekoliko načina

Jako jednostavan način. Djedu jednostavno darujte spomenar i objasnite mu da samo treba slijediti upute, zapisivati odgovore na pitanja i unositi drage fotografije. Ovaj je pristup odličan za djedove koji imaju dobar vid i dovoljno vremena na raspolaganju.

Jako dobar način. Djedu darujte spomenar, ali mu napomenite da biste mu voljeli pomoći pri njegovu ispunjavanju. Ovaj je pristup izvrstan za one koji spomenar vide kao dodatnu mogućnost da se povežu sa svojim djedom; za one koji vole čeprkati po obiteljskim fotografijama; za one čiji djedovi više ne vide tako dobro kao prije i kojima je potrebna dodatna pomoć u ispunjavanju.

Samo vaš način. Naravno, zajedno s djedom možete osmisliti i samo vaš način. Mogućnosti je mnogo, no ako zapnete – slobodno nam se možete javiti e-poštom ili preko Facebook stranice i rado ćemo vam pomoći idejom ili savjetom.

Sviđa li vam se sve što ste pročitali o Mojem malom dnevniku?

Vrijeme je za sljedeći korak!

Kupite dnevnik za 30,00 EUR

i stići će vam vrlo brzo!

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Moj mali dnevnik”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moj mali dnevnik
 30.00
Moj mali dnevnik
 30.00